середу, 30 травня 2012 р.

Buddha Collapsed out of Shame- Будда провалився від сорому (2007)


режисер Хана Махмальбаф,
сценарист Марзіх Мешкіні

Фільм відзнятий в Афганістані, у процесі зйомок більшість ролей зіграно місцевими мешканцями.

Якщо абстрагуватися від політичних моментів, а від них таки треба абстрагуватися, бо кіно це мистецтво, а мистецтво як і філософія, як і література не терпить нав'язливості ідеології, то вийде попри все чудовий фільм який може багато розповісти і не може не зачепити, як не зачепило зруйнування статуї Будди.

неділю, 20 травня 2012 р.

Der Himmel über Berlin - Небо над Берліном (1987)

Небо над Берліном, Небо над Берлином
Жанр                 драма
Режисер            Вім Вендерс
Сценарист        Вім Вендерс
                           Петер Хандке
Коли дитина була дитиною, вона ходила, опустивши руки ... Вона хотіла, щоб струмок був рікою, річка - бурхливим потоком, а калюжа морем. Коли дитина була дитиною, вона не знала, що вона дитина. Усе її надихало, і всі душі зливалисяв єдине ціле. Коли дитина була дитиною, у неї не було ні думок, ні звичок. Часто вона сідала, схрестивши ноги, а потім зривалася і бігла. У неї були густі кучері, і вона кривлялася, коли її фотографували.

суботу, 5 травня 2012 р.

Das Leben der Anderen - The Lives of Others - Життя інших (2007)


Режисер       Флоріан Хенкель фон Доннерсмарк

Фільм досить яскраво змальовує життя у країні цензури, несвободи, де загальне благо верховодить над долею індивіда і де загальне благо часто дорівнює благу окремих обраних. Серед наших сучасників вже багато таких, які знають про подібну систему лише із книжок і фільмів. Нам вже не відомо як це шепотіти анекдоти про владу, і вчитися у групі, де про все можна говорити не з усіма, де за позбавлення квитка комсомольця можна вилетіти не тільки з ВУЗу, але й зруйнувати усю можливу кар'єру на все життя.