неділю, 1 січня 2012 р.

Ils - Вони (2006, Франція)

Режисер: Девід Моро (David Moreau), Ксав'є Палю (Xavier Palud)
Жанр: хоррор, триллер

Французький фільм з усюдисущим CANAL+.
Життя – то гра, а ігри бувають дуже різні.
Гер доктор Фройд насмілився відверто говорити про те, що діти наділені сексуальністю, попри те він ще казав, що людина має велику кількість невдоволених бажань і що оті бажання невдоволеними залишаються не тільки через закони соціуму, але й через внутрішній спротив, чи то сором, чи то SUPER-EGO.

Натомість інший дядко, вже не на стільки відомий сер Вільям Ґолдінґ, написав повість «Володар мух», де яскраво зобразив дитячу жорстокість.
Треба зауважити, із меседжів отих дядьків випливає або-або-абоітеіинше:
-          або що людиська, які нас оточують, потребують  попри себе постійного авторитету /гарапи (инакше гризтимуть горлянки);
-          або що до певного віку СУПЕР-ЕҐО, того що нас стримує, просто немає;
-          абоітеіинше.
Оце пригадався ще один приклад дитячої жорстокості, цього разу божественої:  в Євангелії від Фоми описується як маленький Ісусик проклинає однолітка, чим змушує його всохнути, бо той розбризкав воду, якою Ісус бавився.
Геть забув;) я ж про фільм. Так отож діти бувають жорстокі – і це не дивина. Замість дивитися на криваві фонтани голлівудських блок-бастерів, любителям трилеру раджу саме цю стрічку.
P.S.: Мораль фільму (а оскільки фільм претендує на відтворення реальних подій, то і реального життя): Панове, бавтеся з дітьми! Поки не пізно.
Підказка: На ex крапка юей шукайте український  переклад.
повернутися на кіноблог

Немає коментарів:

Дописати коментар